2 dl kikärtsspad, från färdigkokta kikärtor på burk/tetra
0,5 tsk limefrukt, saft
3 msk honung
200 g frysta hallon, tinade
Hallonkompott
100 g frysta hallon, tinade
1 limefrukt
granola
1 dl bovete, blötlagd i ca 30 minuter (sila bort vattnet)
50 g sesamfrön
1 dl havregryn
40 g pumpakärnor
75 g blandade nötter, grovhackade (t ex mandel, hassel-, para-, cashew- eller valnötter)
50 g hampafrön
2 msk linfrön
1 dl riven kokos
1 krm kardemumma
1 tsk ingefära
1 krm havssalt
1 msk kokosolja
1 dl ev honung
1 dl torkad frukt (till exempel tranbär, russin eller små bitar av torkade aprikoser)
Gör så här
Maräng
Vispa upp limesaft och kikärtsspad tills bara skum återstår. Blanda ner hallon samt honung och fortsätt vispa en längre stund tills det ser ut som vispad äggvita och bunken går att vända upp- och ner. Den här marängen ska inte bakas i ugnen.
Hallonkompott
Koka upp hallonen med limesaft. Ställ åt sidan och låt svalna.
Granola
Sätt ugnen på 70 grader.
Blanda samman alla ingredienserna på en plåt och låt sedan stå i ugnen i 2-3 timmar så den känns torr.
Servera sedan hallonkompotten i botten, placera marängen ovanpå och toppa med granola.