Halloncheesecake

Halloncheesecake
Foto: Lisalove Bäckman

Halloncheesecake

Av: Annakarin Nyberg

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

20 m

Den här enkla halloncheesecaken kan barnen baka själva med lite hjälp av en vuxen.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl hallon (+ några till dekoration)
  • 1 limefrukt
  • 6 digestivekex

Gör så här

  1. Be en vuxen hjälpa dig med elvispen. Vispa grädden i en bunke tills den har blivit tjock. Men se upp! Vispa inte för länge. Då blir det smör i stället för grädde.
  2. Ta fram en annan bunke och blanda färskost, strösocker och vaniljsocker.
  3. Rör ner grädden i bunken med cream cheese och socker. Blanda noga så att smeten blir slät.
  4. Lägg hallonen i en liten skål och mosa dem med en gaffel. Blanda ner bärmoset i smeten.
  5. Tvätta limen.
  6. Riv av det gröna skalet på ett rivjärn. Använd sidan med de minsta hålen. Rör ner limeskalet i smeten.
  7. Smula sönder digestivekexen på ett fat med händerna.
  8. Ta fram 4 glas och lägg lite kexsmulor i botten av glasen. Fyll på med smet. Lägg på ett till lager kexsmulor. Avsluta sedan med så mycket smet som får plats i glasen. Dekorera med hallon.