Halloncurd

Halloncurd
Foto: Alexander Kvist/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Halloncurd

4 ingredienser

20 m

Ljuvlig curd gjord på färska hallon. Ät på scones, toast eller i tårtor och bakverk.

Curden håller sig ca två veckor i kylskåp

Ingredienser

portioner burk
  • 250 g färska hallon
  • 2 dl strösocker
  • 50 g osaltat smör
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Lägg hallonen i en kastrull och värm upp. Koka sönder och mosa hallonen.
  2. Använd en större kastrull och gör ett vattenbad. Fyll upp med två tredjedelar vatten och koka upp.
  3. Knäck ägg i en ny kastrull och addera sockret, vispa detta slätt över vattenbadet, tillsätt smör och hallonröran. Rör hela tiden tills äggen koagulerat och curden tjocknat.
  4. Häll över curden i en steriliserad syltburk.