Hallongrottor med cheesecakefyllning

Philadelphia Hallongrottor med cheesecakefyllning
Foto: Köket.se

Hallongrottor med cheesecakefyllning

9 ingredienser

30 min

Spröda och ljuvliga hallongrottor som blir extra saftiga med cheesecake i mitten! Det här kommer bli en ny favorit på kakfatet.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner25 - 30 stycken
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 5,75 dl vetemjöl

Fyllning

  • 100 g Philadelphia Original
  • 1 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 100 g hallon (eller hallonsylt)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Nyp samman den rumsvarma smöret med de övriga ingredienser. Blanda och knåda ihop ordentligt till en mjuk och len deg.
  3. Rulla små bollar av degen (ca 3-4 cm i diameter) och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i en muffinsplåt för små muffins.
  4. Tryck ner gropar i mitten på varje kaka. Använd ett finger eller baksidan av en träslev.
  5. Blanda Philadelphian med ägg och socker och fyll varje kaka. Spara lite plats för hallon.
  6. Dela hallonen och lägg ner ett halvt hallon i varje kaka, det går också bra med en liten klick hallonsylt.
  7. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 8 minuter.
  8. Låt kakorna svalna helt.
TIPS!
Fler tips!
Philadelphia Morotskaka på 5 minuter!

Fler tips!

Här hittar du fler tips och krämigt goda recept från Philadelphia!

Läs mer