1 tsk citron, juice, (eller några droppar ättika 12 %)
200 g färska hallon (eller frysta)
Gör så här
Värm ugnen till 100 grader (varmluft 90 grader).
Blanda äggvita, socker och citronsaft eller ättiksprit i en rostfri bunke. Sätt bunken ovanpå en kastrull med kokande vatten och värm tills sockerkristallerna smält, ca 60 grader.
Lyft bort bunken från vattenbadet. Vispa upp ett tjockt fluff med elvisp tills det svalnat och det går att forma marängen.
Mosa hallonen med en gaffel och ringla dem över marängfluffet. Blanda inte utan vänd bara marängsmeten lätt med två tag.
Klicka ut smeten med en sked på plåtar med bakplåtspapper. Grädda marängerna i nedre delen av ugnen i 2 timmar, beroende på hur stora du gör dem. Stäng av ugnen och låt dem torka i eftervärmen i ytterligare 1 timme.