25 g hallonpulver (eller svartvinbärspulver, 3 msk)
170 g strösocker [2 dl]
75 g glykos [0,5 dl]
110 g äggvita [3-4 st]
1,5 gelatinblad
Garnering
300 mörk choklad
2 msk rapsolja
frystorkade hallon (eller svartvinbär)
Gör så här
Biskvibottnar
Blanda mandelmassa och socker, och lös upp massan med lite i taget av äggvitan tills du
har en spritspar konsistens.
Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 200 grader varmluft i ca 13-15 min, tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
Maräng
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Koka vatten, strösocker, glykos i en kastrull till 118 grader. Under tiden vispar du äggvitorna till en fast maräng. När sockret nått sin temperatur häller du det över marängen med tunn stråle medans du vispar på elvispen på maxhastighet. Fortsätt vispa sedan marängen tills den känns ljummen och fast.
Ta upp gelatinbladen från vattnet och smält lite lätt i en skål i mikron, blanda i lite maräng i det smälta gelatinet och sedan vänder du ner allt i resterande maräng. Blanda sist i hallonpulvret
Spritsa ut önskad form med sprits och tyll på kexen och stoppa i frysen 2 timmar.
Garnering
Smält choklad över ett vattenbad och tillsätt rapsolja. Doppa varje skumtopp och lägg över på ett galler, dekorera med frystorkade bär. Förvara i kylen.