Hallonsorbet i glassmaskin

POPULÄRT
Hallonsorbet i glassmaskin
Foto: Lennart Weibull

Hallonsorbet i glassmaskin

Av: Hanna Scarfò, Angelo Scarfò

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

30 m + tid i frysen

En riktigt fräsch och god hallonsorbet slår det mesta en varm sommardag. Det här receptet ger dig en riktigt lyxig och härlig sorbet.

Ingredienser

portioner gram

Sockerlag

  • 280 g vatten
  • 620 g rörsocker
  • 100 g honung (ljus)

Hallonsorbet:

  • 420 g hallon
  • 260 g sockerlag
  • 50 g vatten
  • 20 g citronsaft, färskpressad

Gör så här

Sockerlag

  1. Väg upp vattnet i en tjockbottnad kastrull och häll över sockret.
  2. Koka upp på medelhög värme, skumma av vid behov. Låt koka ett par minuter, tills allt socker lösts upp och vätskan slutat skumma.
  3. Häll över sockerlagen i en ren glasburk. När temperaturen på vätskan sjunkit till 50 grader rör du försiktigt ner honungen. Fortsätt röra tills honungen är helt upplöst i sockerlagen.
  4. Låt svalna före användning. Förvara i rumstemperatur.

Hallonsorbet

  1. Mixa bären fint till en puré.
  2. Tillsätt sockerlag, vatten och citronsaft. Mixa ihop alla ingredienser till en slät puré med en stavmixer.
  3. Häll smeten i glassmaskinen och frys till önskad konsistens.