14 ingredienser
25 m
Det är en vanlig missuppfattning att man bara kan lägga in 2 stekta halloumiskivor i ett hamburgerbröd, fylla det med lite färsk gurka, tomat och sallad och kalla det för halloumiburgare. Jag erkänner villigt att det är en snabblagad och läcker rätt, men en burgare? Nix. Testa i stället att grovriva halloumi med morot, zucchini och lite färsk mynta, forma till burgare och stek i en stekpanna i några minuter. Då får du en riktig halloumiburgare. Vi fick idén till de här burgarna i ett matstånd i på en av Londons söndagsmarknader. Där serverades de nästan på samma sätt som här, i ett kålblad och med en yoghurtdressing, men man kan också slå på stor med klassiska hamburgerbröd. Eftersom burgarna endast innehåller grönsaker och ost kan de först upplevas som lite knepiga att forma, men så fort de värms på i pannan kommer osten att smälta och hålla ihop dem fint. /Luise