Halloumi- och zucchinibiffar med vitlökssås

POPULÄRT
koket.se
Halloumi- och zucchinibiffar med vitlökssås
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Halloumi- och zucchinibiffar med vitlökssås

17 ingredienser

30 min

Enkel och god middag med grönsaksbiffar på halloumi och zucchini serverade med en kall vitlökssås och ris uppblandat med strimlad spetskål.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 400 g zucchini
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 200 g halloumiost, grovt riven
  • 0,5 knippe färsk dill
  • 0,5 citron, finrivet skal (ekologisk)
  • salt
  • rapsolja, till stekning

Vitlökssås

  • 3 dl majonnäs
  • 0,5 knippe färsk dill
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • salt

Spetskålsris

  • 4 port jasminris
  • 1 klyfta spetskål, finstrimlad
  • 1 dl rapsolja
  • 1 citron, pressad saft
  • salt

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Riv zucchini grovt. Lägg i durkslag och låt rinna av, pressa lite lätt med händerna för att få ut vätska (använd inget salt här som är brukligt annars, zucchinin kommer fortsätta att släppa vätska i smeten om man saltar).
  3. Blanda ägg, mjöl, halloumi, dill, citronskal och salt till jämn smet i en bunke.
  4. Blanda majonnäs, dill och vitlök, smaka av med salt.
  5. Strimla kålen och lägg i en skål.
  6. Hetta upp olja, finrivet citronskal och citronjuice i en kastrull. Häll den varma oljan över den strimlade kålen, massera in med händerna. Blanda kålen med det kokta riset.
  7. Vänd ner zucchini i smeten.
  8. Stek små biffar av smeten i rikligt med rapsolja i en stekpanna.
  9. Bottna tallrik med riset, toppa med biffar och sist vitlöksmajonnäs.