Halloumi- och zucchinipaj

Halloumi- och zucchinipaj
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Halloumi- och zucchinipaj

13 ingredienser

1 h 30 m

”Paj är jättebra picknickmat då det är gott både kallt och varmt, paj är även bästa buffématen och nu på våren är det ju mycket fester det ska lagas mat till” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner4 - 6

pajdeg

  • 1 burk kikärtor, avrunna
  • 1 msk rapsolja
  • 1 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk

Fyllning

  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör, till stekning
  • 1 zucchini
  • 1 tsk salt
  • 1 förp halloumiost
  • 1 kruka basilika
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

Pajdeg

  1. Kör allt i en matberedare till en deg. Låt vila i kylskåp 15-30 minuter.
  2. Tryck ut degen i en pajform, lättast med blöta händer.
  3. Förgrädda i 7 minuter på 200 grader.

Fyllning

  1. Skiva löken och stek den ett par minuter i smör.
  2. Hyvla zucchinin tunt med en potatisskalare eller likande.
  3. Blanda zucchinin med salt och låt stå i en sil och droppa av i 20 minuter.
  4. Riv halloumin grovt.
  5. Plocka av bladen på basilikan.
  6. Vispa samman ägg och grädde. Blanda det med övriga ingredienser och häll i pajskalet.
  7. Grädda i 30-40 minuter på 175 grader. Låt vila 20 minuter innan servering.