Halloumibiffar med morot och zucchini

Zeta Halloumibiffar med morot och zucchini
Foto: Zeta

Halloumibiffar med morot och zucchini

11 ingredienser

30 min

Riktigt goda vegetariska biffar av halloumi, morot och zucchini. Saftiga med med fin sälta och naturlig sötma från morot. Servera gärna med en grönsallad, hummus och lite surdegsbröd.

Zeta halloumi
Zeta halloumi produkt 2024

Zeta halloumi

Ost av pastöriserad mjölk från ko, get och får. Handgjord och smaksatt med mynta.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g zucchini
  • 1 tsk salt
  • 100 g morot
  • 2 förp Zeta Halloumi
  • 0,33 förp Zeta Soltorkade tomater strimlade
  • 2 ägg
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 1 dl ströbröd
  • Zeta extra jungfruolivolja classico

Sallad

  • gröna blad
  • 250 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Riv zucchini på grova sidan av rivjärnet. Lägg på ett fat, strö över salt och blanda om. Låt stå i 20 minuter och pressa ur sedan ut så mycket vätska du kan. Lägg över i en bunke.
  2. Riv morot och halloumi på grova sidan av rivjärnet och lägg i bunken med zucchini. Lägg i strimlade och soltorkade tomater.
  3. Rör ihop de rivna ingredienserna med ägg, maizena och ströbröd.
  4. Forma 6 biffar och stek 3-4 minuter på varje sida, eller tills biffarna fått en fin yta.
  5. Servera med en sallad på späda gröna blad och tomater. Goda tillbehör är också hummus och surdegsbröd.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Citronpasta med scamorza, chili och persilja

Fler tips från Zeta!

Goda pastarätter och härliga pizzor!

Läs mer