Halloumiburgare med tryffelmajo

Korvbrödsbagarn Halloumiburgare med tryffelmajo
Foto: Köket.se

Halloumiburgare med tryffelmajo

11 ingredienser

30 min

En umamisprängd burgare med picklad lök och frasig halloumi. Vegetariskt och hur gott som helst!

Testa Korvbrödsbagarns produkter!
Korvbrödsbagarn Double sesam burger bun produkt 2024

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Double sesam burger bun från Korvbrödsbagarn.

Läs mer

Ingredienser

portioner burgare
  • 4 Korvbrödsbagarn Double sesam burger bun

Picklad lök

  • 1 rödlök
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 3 dl vatten

Toppings

  • 2 förp halloumiost
  • 2 dl matolja
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk tryffelolja
  • 2 tomater
  • 1 kruka krispsallad

Gör så här

  1. Skiva löken i tunna skivor. Lägg i en burk med tätslutande lock.
  2. Koka upp strösocker, ättikssprit och vatten i en kastrull. Dra av från plattan och häll över löken. Låt svalna och ställ in i kylen.
  3. Skiva halloumiosten. Hetta upp matolja i en stekpanna och fritera halloumiosten tills den är gyllene.
  4. Rosta bröden i torr stekpanna tills de fått fin yta.
  5. Blanda majonnäs och tryffelolja. Smaka av så att den smakar lagom mycket tryffel.
  6. Skiva tomat. Skölj och torka krispsallad. Montera burgaren.

Tips! Du vet väl att du kan köpa färdig picklad lök?

TIPS!
Tips från Korvbrödsbagarn!
Korvbrödsbagarn Crunchy taco burger

Tips från Korvbrödsbagarn!

Här hittar du fler goda recept på hamburgare

Läs mer