Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa 2 kakformar. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
Grädda sockerkakorna i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är sockerkakan klar.
Smörkräm
Vispa smöret och arbeta in florsockret, ta lite i taget. Tillsätt vätskan och smaka av med vaniljsocker. Färga en del av smörkrämen med svart karamellfärg.
Montering
Dela sockerkaksbottnar i 2 delar, så du totalt får 4 bottnar. I 2 av bottnarna, stansa ett hål i mitten med ett glas (ca 9 cm i diameter).
Lägg en hel botten i botten, bred på smörkräm och lägga på en botten med håll. Bred på smörkräm och lägg på nästa botten med hål. Fyll hålet med godis, bred på smörkräm och toppa med den sista botten.
Täck hela tårtan med smörkräm, avsluta med den gråa smörkrämen så du får ett snygg mönster.
Toppa tårtan med grå smörkräm och spökmaränger. BUuuuUUUuuu!