Halstrad torskrygg med champagneskum och potatisstomp

 Halstrad torskrygg med champagneskum och potatisstomp
Foto: TV4

Halstrad torskrygg med champagneskum och potatisstomp

Av: Alexandra - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

1 h

Halstrad torsk serveras med lyxig champagnesås och gräddigt potatisstomp.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 800 g torskrygg
  • 2 dl fiskfond
  • 3 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 1 msk majsstärkelse
  • 3 dl champagne
  • salt
  • vitpeppar
  • 8 potatisar
  • 3 dl grädde
  • 50 g smör (äkta)
  • salt
  • vitpeppar
  • 8 morötter

Gör så här

  1. Skala potatisen, lägg dem i en kastrull täckt med vatten. Låt koka i ca 15 min.
  2. Smält smör i en kastrull och tillsätt grädde samt fond och koka i ca 15 min på svag värme, rör om då och då så att det inte bränner i botten. Rör ut maizena i lite kallt vatten och häll i under omrörning. Låt koka ca 5 min, salta och peppra. Tillsätt champagne precis innan servering och mixa såsen med en stavmixer så att det blir ett skum.
  3. Halstra torsken i ca 4 min på varje sida så att det finns en kärna kvar i mitten. Ställ in fisken i ugnen på 150 grader tills den har fått en innertemperatur på 55 grader.
  4. Skala och koka morötterna i ca 4 min.
  5. Häll av vattnet från potatisen. Värm grädde och smör och tillsätt i potatisen och stompa.