Gräddglace med päroncognac och vit choklad

Gräddglace med päroncognac och vit choklad
Foto: TV4

Gräddglace med päroncognac och vit choklad

Av: Anders - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Glass med päronkonjak som serveras med vit choklad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Glace

  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl mjölk (röd)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl päroncognac
  • 150 g vit bakchoklad (vit belgisk choklad)

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker. Tillsätt mjölk och låt blandningen sjuda på svag värme under vispning
  2. Tills blandningen tjocknar (ca 14 minuter), låt sedan blandningen svalna i rumstemperatur.
  3. Smaksätt med vaniljen och rör sedan i grädde och päroncognac. Starta glassmaskinen och häll i blandningen, sedan efter 45 minuter-1 timme beroende på hur hård glass man vill ha är det klart. Fördela glass i skålar och riv sedan över choklad med ett grovt rivjärn.