Glass med päronkonjak som serveras med vit choklad.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Glace
2 ägg
1 dl strösocker
2 dl mjölk (röd)
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
0,5 dl päroncognac
150 g vit bakchoklad (vit belgisk choklad)
Gör så här
Vispa ägg och socker. Tillsätt mjölk och låt blandningen sjuda på svag värme under vispning
Tills blandningen tjocknar (ca 14 minuter), låt sedan blandningen svalna i rumstemperatur.
Smaksätt med vaniljen och rör sedan i grädde och päroncognac. Starta glassmaskinen och häll i blandningen, sedan efter 45 minuter-1 timme beroende på hur hård glass man vill ha är det klart. Fördela glass i skålar och riv sedan över choklad med ett grovt rivjärn.