Rödvinsmarinerad oxfilé

Rödvinsmarinerad oxfilé
Foto: TV4

Rödvinsmarinerad oxfilé

Av: Annika - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

Rödvinsmarinerad oxfilé med tryffeldoftande pasta och portobellosvamp.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 600 g oxfilé
  • 1 paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 aubergine
  • 1 chilifrukt
  • 2 portabellosvampar
  • 1 förp babyspenat
  • vit tryffelolja
  • salt
  • peppar

Marinad till oxfilén

  • 1 dl rött vin
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1 rödlök
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 0,5 dl olja

Gör så här

  1. Marinera oxfilén i ca tre timmar i rumstemperatur.
  2. Skär paprikan cm breda långa strimlor och stek eller grilla dem fort. Det ska vara tuggmotstånd i grönsakerna. Skär auberginen i skivor och stek upp i olivolja.
  3. Rensa svampen skär i strimlor, stek i olivolja och lite chili. Koka pastan och stek eller grilla oxfilén.
  4. Vänd pastan i ett fat och häll på tryffeloljan efter smak, börja med ett par matskedar, lägg i den färska spenaten och rör runt. Toppa med alla härliga i ingredienser så att det blir läckert och färgglatt.
  5. Skär av toppen på en hel vitlök o häll på lite olivolja o salt, paketera i folie. Ugnsbaka på 200 grader i 25 minuter, serveras som tilltugg.