17 ingredienser
50 min
Krämfylld pajgrotta av rabarber och jordgubbar med en crème fraiche och kardemummakräm. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Perfekt som avrundning av en sötare varmrätt. Då efterrätten är söt men samtidigt syrlig bryter den av den föregående rätten och känns fräsch! Passar bra som efterätt framför allt på våren när folk blir extra sugna på vårprimörer som jordgubbar och rabarber. Kardemumma krämen gör att efterätten får en härlig syrlig avrundning vilket är kanon när man ätit en ganska fyllig och smakrik varmrätt.
Till efterätten kommer jag servera: Ett halvtort vit dessertvin som inte är för sött samt hasselnötskaffe med sojamjölk. Om det är eventuella nykterister kommer jag servera det alkohol fria mousserande alternativet Billabong.