Kladdig kladdkaka med mintgrädde

POPULÄRT
Kladdig kladdkaka med mintgrädde
Foto: tv4

Kladdig kladdkaka med mintgrädde

Av: Emma - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

25-30 min + kylning

Klassisk kladdkaka som serveras med vispad grädde smaksatt med Mariannegodis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner5 - 6
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt

Mintgrädde

  • 150 g Marianne (mintkarameller)
  • 3 dl grädde

Gör så här

Mintgrädde

  1. Krossa Mariannegodiset (mixer eller för hand) till små, fina bitar. När allt är krossat, häll i grädden i en kastrull och värm. Låt det ej koka!
  2. Häll i Marianne-krosset och låt smälta, ej koka! Ställ in gräddblandningen i kylen minst 6 timmar. Vispa sedan upp grädden till en fluff vid servering.

Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör. Vispa ägg och socker poröst. Häll i smöret och de övriga ingredienserna, blanda.
  3. Häll över i bröad form, grädda i ugnen i 15-20 min. 15 för kladdig, 20 för lite fastare. Låt svalna, lägg in i kyl så den kallnar. Servera kall med grädden och kanske bär.