Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet. Dryck Moscato D´Asti
Ingredienser
8 - 10
Tårtbotten
5 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
0,75 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Garnering
5 dl vispgrädde
1 l färska jordgubbar
2,5 dl marsankräm (färdigköpt)
250-300 g frysta jordgubbar
ca 1 msk florsocker
färsk citronmeliss
Gör så här
Smörj en tårtform som är ca 24 cm i diameter.
Blanda torrvarorna i en bunke.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan försiktigt ner mjölblandningen.
Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 30 min (varmluftsugn). Låt den svalna.
Tina de frysta jordgubbarna.
Koka marsánkrämen enligt receptet på paketet, kyl i vattenbad.
Vispa grädden.
Mosa de tinade jordgubbarna och rör i florsockret.
Dela tårtbotten så det blir 3 bottnar. Lägg på jordgubbsfyllningen på 1:a bottnen, täck med nästa botten.
Blanda marsánkrämen med ca 1 dl av den vispade grädden, bred sen på 2:a bottnen. Täck med sista bottnen.
Bred grädde på ovansidan, spritsa grädde runtom sidorna på tårtan. Lägg på de färska jordgubbarna, pynta med några kvistar citronmeliss.