Krusbärsglass med frukt

Krusbärsglass med frukt
Foto: TV4

Krusbärsglass med frukt

Av: Ingvar - Kungsbacka

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Krusbärsglass som serveras med passande säsongsbetonade bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g krusbär
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • valfria bär
  • chokladsås på tub

Gör så här

  1. Häll krusbär, socker och vatten i en kastrull. Koka tills krusbären mjuknat. Mosa bären genom en sikt. Låt kallna.
  2. Skåra upp vaniljstången på längden, skrapa ur den i mjölken och lägg även i stången i mjölken. Låt mjölk och vaniljstång sjuda upp.
  3. Vispa ägg och socker tills sockret löst sig. Häll i den varma mjölken under vispningen. Häll tillbaka alltsamman i kastrullen och sjud blandningen under vispning eller omrörning tills krämen tjocknat. Låt svalna till rumstemperatur. Ta upp vaniljstången. Rör i grädden, vaniljsocker och rör så allt är blandat. Starta glassmaskinen och häll i allt.
  4. Kör i glassmaskinen och frys. Lägg två kulor glass på tallriken och dekorera med det för stunden aktuella bär. Dekorera med ringlad chokladsås.