Racks från glada grisar och rostade rotfrukter

Racks från glada grisar och rostade rotfrukter
Foto: TV4

Racks från glada grisar och rostade rotfrukter

Av: Jerry - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

43 ingredienser

Racks från glada grisar, rostade rotfrukter, het barbecuesås, coleslaw samt i centrum en liten sol. Smakar lika gott sommar som vinter!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Kammben

  • 6 racks [ca 1,2 kg]
  • 20 svartpepparkorn
  • 1 msk salt
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 4 lagerblad
  • 1 röd paprika
  • 4 klyftor vitlök
  • 5 l vatten
  • 1 starköl

Glaze

  • 1 dl soja
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl honung
  • 1 msk ingefära
  • 6 klyftor vitlök
  • 2 krm grillkrydda

Het barbecuesås

  • 1 gul lök
  • 1,5 dl fänkål
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 msk ingefära
  • 6 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 dl rött vin
  • 2 msk muscovadosocker
  • 2 msk honung
  • 2,5 dl chilisås

Cole slaw

  • 3 dl vitkål
  • 1 dl fänkål
  • 1 morot
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 krm salt
  • svartpeppar

rostade rotfrukter

  • 5 potatisar
  • 3 morötter
  • 0,5 kålrot
  • 2 palsternackor
  • 50 g smör
  • 1 msk honung
  • 2 krm salt

Gör så här

Racks

  1. Tag en rejäl kastrull och lägg i kambenen.
  2. Grovhacka morötter, lök paprika och vitlök.
  3. Lägg i kastrullen och tillsätt därefter öl, salt, lagerblad, svartpepparkorn samt vatten.
  4. Låt sjuda i 50 minuter.
  5. Ta sedan upp de saftiga racksen och pensla med glaze.
  6. Starta kolgrillen och grilla 3 minuter på var sida innan servering.

Glaze

  1. Blanda soja, honung, ketchup och socker i en bunke.
  2. Tillsätt därefter ingefära, vitlök, grillkrydda och tabasco.
  3. Rör runt och sen är det klart!

Barbecuesås

  1. Hacka lök, fänkål, paprika och chili. Riv vitlök och ingefära.
  2. Fräs i en kastrull. Tillsätt vin, muskovadosocker, chili samt honung.
  3. Låt koka i cirka 15 minuter, använd en stavmixer för att få en mjuk konsistens.
  4. Smaka av och njut!

Cole slaw

  1. Riv vitkål, fänkål och morot.
  2. Koka upp vatten och lägg i vitkål samt fänkål i 10 sekunder.
  3. Skölj därefter i kallt vatten i ett vanligt durkslag.
  4. Krama ur vattnet och tillsätt morot, majonnäs och crème fraiche, smaka av med salt samt nymald svartpeppar.

Rostade rotfrukter

  1. Hacka samtliga rotfrukter i ungefär samma storlek, lägg på en plåt och pensla med smör samt honung.
  2. Strö över salt och in i ugnen.