Chokladpannacotta med rabarber

Chokladpannacotta med rabarber
Foto: TV4

Chokladpannacotta med rabarber

Av: Marie - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Chokladpannacotta som serveras med smält rabarber och mandelspån.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner6 - 8

Chokladpannacotta

  • 3 gelatinblad
  • 100 g vit bakchoklad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Smält rabarber

  • 500 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk rörsocker
  • mandelspån, till garnering

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  2. Hacka chokladen i små bitar.
  3. Häll grädden i en kastrull tillsammans med strösocker. Låt det koka upp, ta kastrullen från värmen och tillsätt choklad och vaniljsocker.
  4. Låt chokladen smälta under omrörning.
  5. Krama vätskan ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen.
  6. Rör om tills gelatinet smält. Fördela i 6-8 portionsskålar och låt dem stå kallt minst 3 timmar.
  7. Ansa och skölj rabarbern, skär den oskalad i 3 cm långa bitar.
  8. Lägg dem i en smord eldfast form, varva med strösocker.
  9. Ställ formen mitt i ugnen i 200 grader och låt stå till rabarbern mjuknat. Ta ut formen och strö över råsocker. Låta kallna.
  10. Toppa pannacottan med rabarbern när den stelnat. Strö över mandelspån.