Skölj fjärsingfiler i kallt vatten och torka av dem. Skala räkorna.
Sås
Finhacka schalottenlöken och fräs i smör, lägg i skalen från räkorna, slå på vin och 2 dl vatten. Koka 20 min, sila av och koka ner (reducera) ytterligare till ca 2 dl av fonden kvarstår. Slå på 2 dl grädde och koka ca 20 min.
Gör en smörkula av smör och vetemjöl 50/50 och lägg i en liten kula. Börja med lite och fortsätt tills du är nöjd med konsistensen. Smaka av med salt och peppar, spä med mer grädde om såsen är för skarp. Lägg i gräslöken mot slutet.
Koka sparrispotatisen, ca 15 min eller tills den känns bra, ställ undan.
Lägg 1 dl vetemjöl, 1 tsk salt och 1 tsk peppar på ett fat. Vänd fjärsingen i vetemjölet. Stek i smör på halvhög värme cirka 1,5 min på skinnsidan och sedan ca 1 min på andra sidan, fjärsing är ofta liten och tunn.
Bryn 150 g smör och slå över potatisen. Finhacka lite dill och strö över potatisen. Lägg upp fisken och slå lite räksås över, lägg på några av de skalade räkorna.