Skölj av köttet och lägg det i en rejäl gryta. Häll på vatten så det täcker köttet. Lägg i morot, lök, lagerblad och kryddorna. Låt köttet sjuda på lagom värme i 1,5-2 timmar. Köttet är klart när det trillar "isär". Ta av från plattan.
Under tiden köttet kokar skalar och skär du ner rotsakerna till rotmoset som sedan skall kokas i spadet från fläsklägget. Koka kålroten och morötterna lite längre än potatisen.
Mosa sedan rotsakerna när de är mjuka. Tillsätt en rejäl klick smör. Rör om så du får en bra konsistens. Tillsätt gärna mer av spadet om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Garnera moset med en fin kvist bladpersilja.
Senap – gör detta under tiden fläsklägget kokar
Sjud senapsfröna i vattnet ca 5 min.
Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa med stavmixer till en lagom slät konsistens.
Häll sedan upp i en burk och låt svalna av i kylen.