Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och låt det putsade köttet ligga och marinera i ca 2 timmar.
Kakao- och rödsvinsås
Skala och grovhacka rotselleri, morot, rödlök, chilifrukt, vitlök och tomat. Hetta upp två msk olja i en stor kastrull, bryn grönsakerna tills de fått färg och strö över kakaon.
Strö över sockret och låt det börja karamelliseras, häll på vinäger.
Rör och låt koka tills vätskan börjar få en sirapsliknande konsistens.
Häll på vinet och låt koka i ca 15 minuter tills 1/3 av vätskan återstår, tillsätt sedan kalvfond och vatten och låt det småkoka i ca 10-15 min. Sila sedan av allt i en ny kastrull, rör ner maizena och smaka av med salt och peppar.
Skala och klyfta bakpotatisen och lägg på en ugnsplåt, ringla över olja och flingsalt. Ställ in i ugnen på 220 grader i ca 40 min.
Bryn filéerna i smör och lägg dem i en ugnsform och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter.
Lägg såsen på tallriken, sedan klyftpotatisen ovanpå och avsluta med köttet på toppen, servera med en liten sallad.