Grisrulle på örtbete

Grisrulle på örtbete
Foto: TV4

Grisrulle på örtbete

Av: Robin - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

Ugnsstekt fläskkarré fylld med färska örter, ackompanjerad av gratinerad blomkål och frisk fänkålssallad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Grisrulle

  • 1 kg fläskkarré
  • 1 kvist rosmarin
  • 6 blad salvia
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 2 kvistar persilja
  • 4 ramslökar, bladen
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar
  • steksnöre

Gratinerad blomkål

  • 1 blomkål
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • salt

Fänkålsallad

  • 1 fänkål
  • 1 syrligt äpple
  • 50 g hasselnötter
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • ramslök, bladen, för garnering

Gör så här

  1. Snitta fläskkarrén så att den kan vikas ut platt. Gnid in båda sidor med salt och peppar.
  2. Finhacka örter och ramslök och bred på köttet.
  3. Rulla ihop och bind med stekgarn.
  4. Bryn i smör på hög temperatur tills karrén har fått fin färg.
  5. Lägg i ugnsfast form och häll över rapsolja. Tillaga i 150 grader i cirka 2 timmar eller tills köttet är genomstekt. Låt vila i aluminiumfolie tills servering.
  6. Skär skivor av den hela blomkålen och panera i ägg och ströbröd. Lägg på plåt och tillaga i ugnen ca 10 min i 250 grader.
  7. Rosta hasselnötter i torr stekpanna med salt.
  8. Skiva fänkål och äpple tunt (gärna i köksmandolin).
  9. Blanda ingredienserna och droppa över vit balsamicovinäger.
  10. Smaka av med salt och låt stå i rumstemperatur i 30 minuter före servering.
  11. Skär köttet i cirka 1 cm tjocka skivor. Garnera med ett blad ramslök.