Tvätta paprikorna i kallt vatten och skär av toppen så att den kan användas som ett lock och kärna ur paprikan.
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka löken och fräs den i en stekpanna med oljan. Tillsätt sedan köttfärsen.
Hacka persiljan och blanda ner den i köttfärsen i stekpannan.
Tillsätt alla kryddorna och pressa vitlöken, salta och peppra efter egen smak.
Lägg det kokta riset i en degbunke, när köttfärsen är färdig häller du ner det i riset och blandar ihop det med hackad tomat.
Fyll därefter paprikorna ända upp till kanten och sätt på "paprikalocket".
Lägg sedan de fyllda paprikorna i en ugnsform.
Tomatsås
Värm margarin och olja tillsammans i en kastrull, pudra över mjölet under omrörning.
Häll sedan passerad tomat, vatten och matlagningsgrädde i kastrullen.
Rör om tills ingredienserna blandas med varandra. Tillsätt 1 tsk socker, salta och peppar efter behov.
Häll tomatsåsen i ugnsformen, var noga med att inte hälla direkt på paprikorna och fyll ugnsformen tills såsen nått halva formen. Grädda sedan i ugnen i ca 45 min.
Potatismos
Skala potatisen och skär den i mindre klyftor och koka upp den i en kastrull med vatten. När potatisen är klar silar du bort vattnet och tillsätter margarin och mjölk.
Mosa potatisen och vispa sedan ihop den med salt och peppar efter egen smak. Lägg moset i små ugnsformar och grädda i ugnen i 250 grader tills de får gyllenbrun färg.
Servera den fyllda paprikan på en tallrik tillsammans med den lilla ugnsformen med potatismos i.
Häll tomatsåsen över maträtten.
Bondsallad
Hacka paprika, rödlök, gurka och tomat. Blanda ihop dessa grönsaker och tillsätt olja, vinäger, salt och peppar.