Saftiga bullar bakade i en och samma form med kaffekolasås och nötter i botten. Efter gräddning vänds bullarna upp och toppas med smält mörk choklad. En bulle för dig som gillar bakverk av det sötare slaget!
Ingredienser
250 g mjölk
75 g smör
75 g strösocker
25 g jäst
0,25 tsk salt
400 g vetemjöl
Fyllning
100 g farinsocker
0,5 grapefrukt, pressad saft och finrivet skal (tvättad)
100 g smör, rumsvarmt
Kolasås
150 g pekannötter
100 g smör
1,5 dl farinsocker
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
0,5 dl starkt kaffe
Dekor
Smiley-sockerknappar
200 g mörk choklad (till smileysockerknapparna)
Gör så här
Blanda ut jästen med mjölken och smält smör, tillsätt socker och salt och mjölet.
Knåda degen på låg hastighet i 10 minuter tills den är blank och fin.
Låt jäsa ca 50 minuter.
Blanda farinsocker med finrivet grapefruktskal och pressa i saften från grapefrukten.
Kavla ut degen lång och smal, ungefär 10x50 cm (det kan vara lättare att göra i två längder).
Bred ut fyllningen på degen och rulla ihop.
Lägg bakplåtspapper i en rund bakform. Krossa pekannötterna och lägg i botten av formen.
Koka upp resterande ingredienser till kolasåsen och koka kraftigt i 5-10 minuter. Häll såsen över nötterna i formen.
Skär bullrullen i 16 lika tjocka bitar / snäckor. Ställ dem på högkant i formen.
Låt jäsa ca 20 minuter till.
Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter på 220 grader.
Ta ut och låt svalna något. Vänd upp bullarna på ett fat.
Toppa med smiley och smält mörk choklad. Ät och njut medan bullen fortfarande är varm.