Harira är en soppa som man äter i Marocko, speciellt under fastemånaden, ramadan. Eftersom man måste fasta under dygnets ljusa timmar lagar man efter solnedgången en mustig soppa som mättar ordentligt. Ingredienserna kan varieras.
Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora bitar. Skala och hacka löken, skär selleristjälkarna rakt över i tunna skivor och hacka persiljan. Smält smör i en gryta. Lägg i kyckling, lök, selleri, persilja, gurkmeja, peppar, salt, kanel och ingefära. Rör om och låt det fräsa 5 minuter.
Lägg i linserna och häll över vattnet. Tillsätt tomatpuré och koriander och sjud soppan på svag värme med locket på i 25 minuter. Bryt spaghettin i bitar och lägg ner i soppan och låt soppan koka i 5 minuter till. Spä med mera vatten om soppan verkar för tjock.
Skala citronen och skär den i skivor och sedan i bitar. Strö citronbitarna över soppan och servera.