Hårt tunnbröd, Mandelmanns recept

hårt tunnbröd, mandelmanns recept
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Hårt tunnbröd, Mandelmanns recept

8 ingredienser

30 min

Ett tunt knäckebröd med smak av fänkål. Detta bröd är ett absolut måste på årets julbord och alla andra festliga tillfällen i december!

Tips! Har du inte möjligheten att göra bröden över öppen eld går det bra att grädda dem i en gjutjärnspanna.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk (eller vatten)
  • 1 msk honung
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 rågsikt
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • fänkålsfrö (för smaken)

Gör så här

  1. Värm mjölk på spisen så att det blir fingervarmt.
  2. Lägg i honungen i mjölken.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunken.
  4. Häll mjölk och honung över mjölblandningen och vispa till en jämn smet.
  5. Grädda tunnbröden med fördel i ett smörat gjutjärns-järn över öppen eld.
  6. Servera gärna med en god ost på men det smakar också gott med tex nutella!