Hasselbacksäpplen med mandel och ricotta

Hasselbacksäpplen med mandel och ricotta
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hasselbacksäpplen med mandel och ricotta

8 ingredienser

45 m

Visste du att det finns glutenfritt ströbröd? Gör en enkel och glutenfri efterrätt med höstens skörd - hasselbacksäpplen! Det här receptet togs fram till en produkt i Kökets box.

Ingredienser

portioner
  • 4 äpplen
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 msk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 dl ströbröd

Servering

  • ricotta
  • mandelspån, rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och skär äpplen som hasselbackspotatis (tips! lägg äpplet i en träsked och skiva så skär du inte rakt igenom).
  2. Blanda smör med socker, kanel och kardemumma. Gnid in smörblandningen på äpplena och rosta i ugnen i 20 minuter.
  3. Ta ur äpplena ur ugnen och strö över ströbröd och ös äpplena med smöret. Rosta i 15–20 minuter till.
  4. Servera med ricotta och mandelspån!