Hasselnötrullar med mint- och chokladsmörkräm

Hasselnötrullar med mint- och chokladsmörkräm
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Linus Larsson
Linus Larsson

Hasselnötrullar med mint- och chokladsmörkräm

12 ingredienser

ca 30 m

Rullar av hasselnötsflarn fyllda med mintchokladkräm. 

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner rullar

Rullarna

  • 100 g hasselnötter, hackade
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 18 g vetemjöl [3 msk]
  • 2 msk grädde
  • 1 msk ljus sirap

Smörkräm

  • 200 g smör
  • 90 g florsocker [1,5 dl]
  • 150 g mjölkchoklad
  • 2 tsk pepparmint

Montering

  • 200 g mörk choklad
  • 50 hasselnötter, hackade

Gör så här

Rullarna

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Rosta hasselnötterna och gnugga av skalet. Mixa nötterna.
  3. Blanda allt i en kastrull och låt det sjuda i några minuter.
  4. Klicka ut fyra klickar på plåten med hjälp av en tesked.
  5. Grädda i 5-7 minuter. Vänta en liten stund tills flarnen har börjat stelna lite, nu gäller det att vara snabb.
  6. Ett tips är att klicka ut två klickar i var ände av plåten så att du kan dra av två klickar från plåten som du ska rulla, då ligger de andra två kvar på den varma plåten och håller sig fortfarande lösa, så när du har rullat de två första så drar du av dom två andra och rullar dom. Ta gärna hjälp av en pinne eller ett skaft att rulla runt .

Smörkrämen

  1. Smält chokladen.
  2. Vispa smöret tills det är vitt och pösigt. Tillsätt florsocker och pepparminten och vispa tills det blandats väl. Häll ner chokladen och vispa samtidigt.

Montering

  1. Fyll rullarna med hjälp av en sprits.
  2. Doppa ändarna i chokladen och strö över hasselnötter.