Se till att smöret är rumstempererat. Blanda alla ingredienser till en homogen deg. Plasta och låt den vila lite i kylen så blir den lättare att kavla ut sen.
Kavla ut degen ca 3 mm tjock och lägg över en pajform med löstagbar kant som är 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen och skär av överflödig deg längst kanten.
Nagga botten med en gaffel och frys in skalet tills det är fruset. (Detta för att skalet ska hålla formen) Förbaka tartskalet direkt från frys på 175 grader i 10-12 minuter.
Chokladkräm
Hacka chokladen i bitar och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll över, rör till en slät massa med en slickepott. Separera äggulorna och vitorna från varandra.
Vispa äggulorna med hälften av sockret över ett vattenbad till en fluffig smet.
Vispa äggvitorna med den andra hälften socker till ett fast skum. Vänd ner äggulesmeten i chokladen och sist äggviteskummet, använd slickepott.
Häll över krämen i tartskalet, ända upp till kanten. Baka på 160 grader i 20-23 minuter. Ta ut och låt svalna. och ställ in i kylen 2 timmar.
Toppa med grädde, riven choklad, rostade hasselnötter och kakao.