Havregrynsgröt med steel cut oats

Havregrynsgröt med steel cut oats
Foto: Lennart Weibull

Havregrynsgröt med steel cut oats

Av: Rasmus Axelsson, Anna Axelsson

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

15 m

Vi kokar alltid havregrynsgröten på minst dubbel mängd havredryck än vatten. Det ger godare och fylligare smak och konsistens. Försök att hitta havregryn som är tjockare skurna och därför har längre koktid.  /Anna och Rasmus

Recept ur boken "Frukost hela dagen" av Anna och Rasmus Axelsson.

Ingredienser

portioner
  • 5 dl havredryck 1,5 %
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 krm havssalt
  • 2 dl steel cut oats
  • 2 dl havregryn

Gör så här

  1. Koka upp havredryck, vatten, kardemumma och salt.
  2. Vispa i steel cut oats och låt koka upp. Tillsätt sen havregrynen och koka 6–8 minuter.
  3. Stäng av värmen och låt gröten stå några minuter före servering.