Havresallad med honungsrostade morötter, rödbetor och bondbönor

Mathavresallad med rostade morötter, rödbetor och bondbönor
Foto: Köket.se

Havresallad med honungsrostade morötter, rödbetor och bondbönor

6 ingredienser

25 min

En riktigt god och mättande sallad som får extra krisp på toppen med rostade bondbönor eller krispigt salta chips.

Ingredienser

portioner
  • ca 400 g mathavre (kokt)
  • ca 6 morötter, skurna i 4 delar (mediumstora)
  • 2-3 palsternackor (små)
  • 3 färdigkokta rödbetor, skurna i klyftor
  • 100 g bondbönor, rostade (salta chips)
  • ca 40 g mâchesallad

Gör så här

  1. Börja med att klyva morötterna och palsternackorna på längden i långa smala stjälkar. Lägg på ugnsplåt med papper, ringla över olivolja, honung och flingsalt. Rosta i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills de är mjuka. Ta ut och låt svalna något.
  2. Koka mathavren enligt anvisningarna på paketet. Skiva de kokta rödbetorna och lägg upp allt på ett stort fat, mathavre, machesallat, morötter, palsternackor och strö över rostade bondbönor alternativt lite krossade, salta chips.