Mustig currygryta med havsabborre och pumpa

koket.se
Havsabborre med tomat, lök och pumpa
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Mustig currygryta med havsabborre och pumpa

19 ingredienser

20 min

Den här enkla currygrytan med havsabborre passar perfekt både som vardagsmat och som helgmiddag. Servera gärna ris och bröd till så blir middagen komplett!

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Currysås

  • 3 msk matolja
  • 1 tsk senapsfrö
  • 1 tsk bockhornsklöver
  • 2 rödlökar, hackade
  • 8 klyftor vitlök, hackade
  • 1 chilifrukt
  • 1 msk ingefära, hackad
  • 3 dl pumpa, tärnad
  • 2 msk tomatpuré
  • 10 curryblad
  • 2 tomater, hackade
  • 500 ml vatten
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk korianderpulver

Servering

  • 2 havsabborrar
  • färsk koriander
  • ris
  • naanbröd

Gör så här

Currysås

  1. Fräs olja, senapsfrö och bokhornsklöver i ca 2 minuter i en varm kastrull.
  2. Häll i lök, vitlök, chili samt ingefära och låt fräsa i ca 3 minuter.
  3. Tillsätt pumpa, tomatpuré, curryblad och hackad tomat.
  4. Häll i vatten och låt det koka ihop i minst 10 minuter på medelhög värme.

Servering

  1. Lägg fiskfiléerna i såsen och låt sjuda ca 3-4 minuter.
  2. Toppa med färsk koriander och servera med ris och naan.