Lägg gelatinblad i kallt vatten. Blanda äggulor och strösocker i en bunke. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i mjölken. Koka sedan upp vaniljstång och mjölk och låt stå i 10 minuten.
Sila av kokningen och koka upp igen och slå det över äggulorna, blanda väl och tillbaka i kastrullen.
Värm krämen försiktigt under konstant omrörning på låg värme tills krämen börjar tjockna lite. Ta bort från plattan, häll över det i en annan bunke. Krama ur gelatinbladen och lägg i dem i krämen, blanda väl. Fördela krämen i 6-8 fina glas och stoppa in i kylen. Låt stelna.
Kokosmousse
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
Koka upp kokosmjölk och 100 g grädde. Häll vätskan över chokladen och låt stå i någon minut. Tillsätt gelatinbladet och vispa blandningen slät, eller använd en stavmixer.
Blanda i sista delen av grädden. Täck bunken med plast och låt moussen stå i kylskåp tills
den kallnat. Gör gärna det dagen innan om du har möjlighet.
Vispa moussen med en elvisp tills den har fått samma konsistens som medelhårt vispad grädde – men vispa inte för länge.
Karamelliserad ananas
Skala ananasen, skär bort den hårda stocken i mitten och tärna fruktköttet i lagom stora bitar.
Smält sockret och vatten i en stekpanna till en gyllenbrun karamell. Rör ner ananasen i kastrullen. Tillsätt passionsfrukt, limesaft och låt småkoka i cirka 2 minuter, plocka upp ananasbitarna och sprid ut bitarna på en tallrik för att svalna. Spara karamellen i kastrullen.
Garnering
Lägg några karamelliserade ananasbitar och karamellen på cream anglain som stelnat i glas. Vispa upp kokosmoussen och spritsa stora bollar över, dekorera med rostad kokos.