Häxfingrar

Häxfingrar
Foto: Tv4
Maria Culha profilbild
Maria Culha profilbild

Häxfingrar

Av: Maria Culha

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

1 h

De här enkla småkakorna gör sig perfekt till Halloween! Med mandlar som naglar och sylt som blod blir de här häxfingrarna riktigt läskiga.

Ingredienser

portioner stycken
  • 200 g smör
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker

Garnering

  • 36 skållade mandlar
  • kakao

Servering

  • hallonsylt (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till degen och ställ in den i kylen i ca 30 minuter.
  3. Dela degen i ca 36 delar och forma till avlånga längder tjocka som ett lillfinger.
  4. Lägg fingrarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en mandel i ena änden så det ser ut som en nagel. Gör veck på fingrarna med hjälp av baksidan på en matkniv.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna kallna.
  6. Pensla fingrarna med lite kakao för att få dem att se smutsiga ut.
  7. För ett blodigare utseende kan du hälla på lite hallonsylt vid servering.