Hazy and Dazy

koket.se
Hazy and Dazy

Hazy and Dazy

Av: Johan Evers

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

En alkoholdrink där grunden är den jästa ananasdrycken Tepache.

Se Johan Evers laga receptet

logo

Ingredienser

Tepache

  • 1 ananas
  • 2 l vatten
  • 1,5 dl rörsocker
  • 2 kanelstänger
  • 5 hela nejlikor
  • 1 krm salt

Drinken Hazy & Dazy

  • 20 ml Tepache
  • 20 ml vermouth, Ananas
  • 15 ml sodavatten
  • 10 ml öl, ofiltrerad
  • 7,5 ml vit rom
  • 2,5 ml Amaro

Gör så här

Tepache

  1. Skär upp ananasen och använd allt utom blasten. Lägg ananasbitar + skalet ner i vatten, socker och kryddor. Använd en kanna eller större glasburk. Låt stå och jäsa i 3-4 dagar gärna i ett mörkt rum ellr under en duk, sätt en gummisnodd över duken så den är ordentligt täckt.
  2. Sila av och smaka av.

Hazy and dazy

  1. Blanda den jästa tepachen med övriga ingredienser, häll upp i glas med is och dekorera med ett blad ananas.