Lägg kycklingen i en rymlig kastrull, täck med kallt vatten och koka upp. Slå av vattnet och skölj både kycklingen och kastrullen noga. Koka upp nytt vatten, skumma väl och lägg i persilja, vitpeppar och lagerblad. Sjud sakta på låg värme tills köttet lätt lossnar från benen. Det tar ungefär 3/4- 1 timme.
Skala moroten och skär den i slantar. Borsta potatisen noga och dela den på längden. Ansa vårlökarna och sparrisen och skär i mindre bitar. Lägg i grönsakerna när 15 minuter återstår av koktiden.
Koka upp nytt vatten och förväll savojkålbladen en halv minut. Spola dem hastigt i kallt vatten. Fodra en varm skål med savojkålen. Lägg i kycklingen och grönsakerna. Häll på buljongen och dekorera med persilja. Skär upp kycklingen vid bordet och servera var och en kyckling och buljong i djupa tallrikar.