För att få så mycket stekyta som möjligt på kycklingen kan du lägga ett snitt efter ryggbenet, utan att skära igenom. Vänd på kycklingen och vik sedan ut bröstet så att kycklingen blir så platt som möjligt. Sätt även några snitt i låren så att de blir klara samtidigt som bröstet. Bred ut den uppskurna kycklingen i en ugnsfast form.
Smält smör i en kastrull tillsammans med finhackad rosmarin och en skvätt soja. Pensla kycklingen riktigt med smörblandningen, gärna tre till fyra gånger under stekningen.
Sätt in kycklingen i ugnen på 220 grader i ca 45 minuter.
Snitta blomkålsfoten så att den står stadigt. Smörj blomkålshuvudet med smör. Använd hushållspapper att gnida in smöret med. Avsluta med att strö över salt och sätt in i ugnen tillsammans med kycklingen på 220 grader i ca 40 minuter.
För kryddsmör, vispa rumsvarmt smör med en elvisp tills det känns luftigt. Tillsätt ca en tesked soja och ner en halv vitlöksklyfta. Vispa ihop och avsluta med att vända ner ca 1 dl riven parmesanost.
Skär bort de träiga ändarna på sparrisen. Värm en stekpanna med olivolja och stek sparrisen på hög värme. Tillsätt oliver och kalvfond. Avsluta med rikligt med parmesanost (ca 1 dl) och låt koka ihop.
Ta ut kycklingen och blomkålen ur ugnen.
Skär upp blomkålen i mindre bitar och toppa med flingsalt. Servera kycklingen med den smörbakade blomkålen och sparrisen.