Chokladbiskvier

Chokladbiskvier
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Chokladbiskvier

10 ingredienser

50 m

Baka egna chokladbiskvier! Här är ett recept på de goda kakorna som är fyllda med chokladsmörkräm.

Ingredienser

Mandelbotten

  • 100 g sötmandel
  • 1,5 dl strösocker
  • 1-2 äggvitor

Smörkräm

  • 2 dl marsankräm (från pulver)
  • 150 g smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk kakao

Garnering

  • 200 g blockchoklad
  • 1 msk neutral olja

Gör så här

Mandelbotten

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med socker.
  3. Vispa vitorna lätt. Vänd ner dem i mandelblandningen.
  4. Klicka eller bred ut smeten till små runda kakor. Grädda dem mitt i ugnen i ca 8 min.
  5. Ta ut och lossa kakorna medan de är varma. Låt dem kallna.

Smörkräm

  1. Blanda marsankrämen. Rör smör mjukt och smidigt. Tillsätt lite i taget av marsankrämen.
  2. Blanda i vanilj- och florsocker samt siktat kakaopulver. Rör tills smörkrämen är smidig.
  3. Bred chokladsmörkrämen lite toppigt på undersidan av mandelkakorna. Ställ dem kallt.

Garnering

  1. Smält chokladen tillsammans med oljan. Låt detta kallna något.
  2. Doppa den toppiga sidan av kakorna i chokladen eller pensla på den. Ställ kakorna kallt.