Carolines småkakor

POPULÄRT
Carolines småkakor
Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist

Carolines småkakor

21 ingredienser

Dubbla havredrömmar med mörk chokladkräm, kanel- och chokladhjul samt spritsade syltkakor med björnbärssylt.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar

Ingredienser

Chokladfyllda havredrömmar, ca 15 st

  • 125 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 150 g mörk choklad 70 % [50 g till garnering]
  • 3 msk grädde

Choklad- och kanelhjul, ca 45 st

  • 5 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk kakao
  • rörsocker, till garnering

Spritsade syltisar, ca 20 st

  • 200 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • björnbärssylt eller valfri sylt

Gör så här

Chokladfyllda havredrömmar

  1. Ugn 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
  3. Dela degen i 30 bitar och rulla till bollar. Fukta händerna när du ska rulla kakdeg till bollar så går det lättare och det blir ett jämnare resultat.
  4. Tryck till lätt på plåt. Grädda ca 15 min. Låt svalna.
  5. Hetta upp grädden och häll över den hackade chokladen till mjuk kräm.
  6. Lägg ihop kakorna två och två med chokladkräm emellan.
  7. Smält choklad och ringla över kakorna, låt stelna.

Choklad- och kanelhjul

  1. Ugn 175 grader.
  2. Hacka ihop mjöl, smör, socker och vaniljsocker och få det att gå ihop till en jämn deg.
  3. Dela degen i två delar, smaksätt den ena halvan med kakao och den andra med kanel.
  4. Forma kaneldelen till en rulle och chokladdelen till en platt rektangel, lika lång som rullen. Kyl i ca 15 min.
  5. Rulla in kaneldegen i chokladdegen och rulla sen hela rullen i råsocker. Dela in i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på plåt.
  6. Grädda ca 14 min.

Spritsade syltisar

  1. Ugn 175 grader.
  2. Rör smöret mjukt och smidigt och tillsätt sedan florsockret, rör igen.
  3. Sikta i vaniljsocker, vetemjöl och potatismjöl och rör ordentigt till en riktigt smidig deg som går att spritsa.
  4. Spritsa ut blommor med en stjärntyll, ca 5 cm stora, gör en grop i mitten och fyll med sylt.
  5. Grädda ca 10 min.