Crudi´s chokladbombastic

POPULÄRT
Crudi´s chokladbombastic
Foto: tv4
Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist

Crudi´s chokladbombastic

18 ingredienser

Tårta med mörk choklad, röda jordgubbar och en insida med smak av päron och vit choklad, kan det bli bättre?

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar

Ingredienser

portioner bitar

Botten

  • 6 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker

Vit chokladkräm

  • 2 dl grädde
  • 2 äggulor
  • 150 g vit bakchoklad

Chokladspackel

  • 6 dl grädde
  • 1,5 dl kakao
  • 1,5 dl strösocker

Päronmousse

  • 200 g inlagda päron + 1 dl lag
  • päronessens
  • 2 dl grädde
  • jordgubbar

Gör så här

Tårtbotten

  1. Ugn 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker riktigt luftigt och pösigt.
  3. Blanda och sikta alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Vänd med luftiga tag så att allt blandas.
  4. Fördela smeten i två formar med löstagbar kant, 20 cm diameter, klädda med smorda bakplåtspapper både i botten och upp på kanterna..
  5. Grädda ca 35 min. Låt svalna.
  6. Gör fyllningarna. Vit chokladkräm. Vispa grädden löst. Rör i äggen försiktigt.
  7. Smält chokladen i vattenbad och blanda i grädden. Kyl. Vispa upp till fluff.

Chokladkräm

  1. Blanda grädde, kakao och socker och ställ i kylen i 20 min. Vispa snabbt upp till fast chokladkräm.
  2. Dela bottnarna i två lager vardera. Pensla päronlag på bottnarna och montera sen tårtan. Ett lager med mixade inlagda päron och några droppar päronessens, ett lager med den vita chokladkrämen och därefter ett lager med chokladfyllning.
  3. Spackla tårtan slät med chokladspacklet och avsluta med att garnera tårtan med spritsade bollar av choklad och vispad grädde om vartannat.
  4. Fyll upp mitten med delade jordgubbar i en hög.