Pepparkakscupcakes med lingonfrosting

Pepparkakscupcakes
Foto: TV4
Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist

Pepparkakscupcakes med lingonfrosting

22 ingredienser

90 min

Carolines Pepparkakscupcakes med lingonfrosting från Hela sverige bakar.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner stycken

Muffins

  • 40 g smör
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk malen nejlika
  • 0,5 tsk malen kanel

Lingonfrosting

  • 0,5 dl rårörda lingon
  • 150 g färskost
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 dl grädde

Pepparkakor

  • 55 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,3 dl ljus sirap
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen nejlika
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl vetemjöl

Garnering

  • lingon

Gör så här

Muffins

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda resten av ingredienserna och sikta ner i smeten.
  2. Fördela smeten i små pappersformar med hög kant till hälften. Grädda ca 12 min. Låt svalna på galler.

Lingonfrosting

  1. Mixa lingonen fint och vispa ihop med osten och florsockret. Tillsätt grädden lite i taget och vispa upp till härlig spritsbar konsistens.

Pepparkakorna

  1. Rör smör och socker pösigt. Blanda i resten av ingredienserna och jobba till en smidig deg. Kyl.
  2. Kavla ut degen tunt och stansa ut 15 små rundlar på ca 2.5cm diameter. Lägg på plåt med bakplåtspapper, grädda i 175 grader i ca 10 min.

Montera cupcakes

  1. Spritsa ut en snygg klick frosting på varje cupcake. Stick ner en minipepparkaka på toppen av frostingen. Placera två lingon bredvid kakan på toppen.