Små chokladpajer

Små chokladpajer
Foto: tv4
Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist

Små chokladpajer

13 ingredienser

Chokladpaj med chokladfyllning! Toppa med färska jordgubbar.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar

Ingredienser

portioner stycken

Mördeg med choklad

  • 260 g vetemjöl
  • 200 g smör
  • 100 g strösocker
  • 1 ägg
  • 5 g salt
  • 10 g kakao

Chokladfyllning

  • 80 g mörk choklad 70 %
  • 75 g smör
  • 70 g florsocker
  • 30 g vetemjöl
  • 1 ägg

Garnering

  • 10 jordgubbar
  • florsocker

Gör så här

Pajskal

  1. Ugn 175 grader.
  2. Hacka samman alla ingredienser till en smidig deg.
  3. Dela chokladmördegen i tre delar och klä tre små pajformar. Grädda i 7 min.

Chokladfyllning

  1. Smält ihop choklad, florsocker och smör i ett vattenbad.
  2. Blanda i mjöl.
  3. Rör i ägget.
  4. Fyll formarna och grädda 12 min.
  5. Garnera med jordgubbar och pudrat florsocker.