Cassandras råglimpa med kakao och valnötter

Cassandras råglimpa med kakao och valnötter
Foto: TV4
Cassandra Lundgren
Cassandra Lundgren

Cassandras råglimpa med kakao och valnötter

Av: Cassandra Lundgren

Från: Hela Sverige bakar

12 ingredienser

2,5 h + natt

Limpor smaksatta med kakao, valnötter och linfrön.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner limpor

Skållning

  • 2 dl vetekross
  • 0,5 dl linfrön, krossade
  • 3,5 dl vatten, kokhett

Deg

  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten, ljummet
  • 2 dl mörk brödsirap
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl valnötter
  • 5 dl rågmjöl
  • 5-6 dl vetemjöl special
  • 3 msk kakao
  • 0,5 krm havssalt

Gör så här

Dag 1 skållning

  1. Blanda alla frön med det heta vattnet och låt stå över natten med plast över bunke i rumstemperatur.

Dag 2 deg

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smula ner jäst i en bunke och häll över vatten och sirap.
  3. Blanda i skållningen, frön, nötter, salt, kakao och rågmjöl.
  4. Arbeta in vetemjölet lite i taget och bearbeta degen i 10 minuter.
  5. Forma till två limpor och låt stå och jäsa i brödkorg under bakduk i 30 minuter.
  6. Strö över mjöl och gör snitt med vass kniv.
  7. Sätt in bröden på nedersta delen av ugnen och baka i ca 1 timme.