Vispa ägg och socker för hand i ett vattenbad till 60 grader. Ta bort smeten från värmen och fortsätt vispa, lämpligast i en assistent, tills smeten når rumstemperatur.
Blanda vetemjöl och bakpulver.
Sikta ned mjöl och bakpulver i äggsmeten.
Smält smöret och tillsätt.
Fyll två formar och grädda i 20-25 minuter. Ställ kallt så den svalnar fortare!
Marängfrosting
Blanda samtliga ingredienser i en värmetålig bunke och värm över vattenbad tills blandningen når 65 grader. Vispa hela tiden med handvisp. Ta skålen från värmen och fortsätt vispa i assistent tills den når rumstemperatur och smeten är tjock.
Lemon curd
Tvätta av citronerna och riv det yttersta av skalet.
Koka upp citronsaft från två av citronerna tillsammans med skal, smör och socker.
Sila bort skalet och eventuella kärnor.
Blanda ut maizena med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan.
Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar.
Häll över din lemon curd i en skål och låt svalna.
Montering
Dela bottnarna i 4 delar.#
Bred blåbärssylten på första lagret.
Lägg på en botten till och bred sedan på lemon curd blandat med lite maräng. Tips: Ställ din tårta i kylen mellan varven om du hinner så allt hinner stelna till lite.
Lägg på din tredje tårtbotten och bred blåbärssylt på.
På med sista bottnen och spackla sedan tårtan med maräng. Spritsa ut "tussar" (se bilden) och dekorera med blåbär på toppen.