Emelies himmelska chokladmousse

Emelies himmelska chokladmousse
Foto: TV4

Emelies himmelska chokladmousse

Av: Emelie Ullberg

Från: Hela Sverige bakar

13 ingredienser

Himmelsk chokladmousse med pecannötter och marinerade sommarbär. Serveras med ett krispigt flarn.

Ingredienser

Chokladmousse

  • 90 g mjölkchoklad jivara lactée 40 %
  • 300 g vispgrädde

Marinerade sommarbär

  • 200 g jordgubbar
  • 250 g smultron
  • 0,5 citron
  • strösocker
  • 1 vaniljstång

Mandel och kakaoflarn

  • 75 g strösocker
  • 25 g glykos
  • 60 g smör
  • 90 g sötmandel, finhackad
  • 0,5 msk kakao
  • kanderade pekannötter, till garnering

Gör så här

Chokladmousse

  1. Finhacka chokladen och lägg i en hög plastbunke.
  2. Koka upp hälften av grädden och slå över chokladen. Vispa tills den smälter och tillsätt sedan resterade grädde. Ställ kallt.
  3. Vispa moussen innan servering och skeda sedan upp på bären.

Marinerade sommarbär

  1. Koka upp en sockerlag på vatten, citron och vanilj. Tag av från värmen och låt svalna lite.
  2. Hacka bären och låt dra i lagen. Ställ kallt.

Mandel och kakaoflarn

  1. Blanda socker, glukos och smör i en kastrull och låt det smälta på svag värme
  2. Precis innan de börjar koka, rör ned mandeln och kakaon.
  3. Bred ut på en plåt och grädda i 190 grader i cirka 6-8 minuter.
  4. Bryt i bitar som liknar trianglar.
  5. Kandera pecannötterna. Montera ihop desserten.