Smörj en liten ugnssäker fyrkantig form på ca 12x16cm. Blanda valnötter, socker och kanel i en skål. Skär Filodegsbladen till storleken som passar formen. Pensla ett blad filodeg med smält smör och lägg i botten, upprepa tills det är 8 lager deg. Filodegen ska förvaras under en fuktig duk.
Ha i en tredjedel av valnötsblandningen över degen. Smörj och lägg på två lager filodeg ovanpå nötblandningen. Sedan en tredjedel av nötblandningen, sedan två lager deg igen. Ha i resterande av nötblandningen. Sedan ska 8 lager av smörpenslat filodeg ovanpå hela kakan.
Skär nu i kakan tills du får så stora bitar som du vill ha, en vass kniv hjälper! Baka kakan i 175 grader i ca 25-30 minuter, det ska vara en guldbrun yta.
Koka upp vatten, socker, kanel och zest från apelsin och citron, låt sjuda ca 10 minuter. Blanda i honungen och låt sjuda ytterligare 2 minuter. Sila såsen.
När kakan är färdiggräddad ska du hälla över såsen över kakan. Använd en sked och fördela jämt över hela kakan.
Låt kakan svalna innan den läggs upp i små pappersormar. Garnera med lite hackade pistagenötter.